logo
Welcome to our new AbleCommerce forums. As a guest, you may view the information here. To post to this forum, you must have a registered account with us, either as a new user evaluating AbleCommerce or an existing user of the application. For all questions related to the older version of Gold and earlier, please go to forums.ablecommerce.com. Please use your AbleCommerce username and password to Login. Forums Registration.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
jeffr_ca  
#1 Posted : Tuesday, January 12, 2021 11:38:10 AM(UTC)
jeffr_ca

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 1/7/2019(UTC)
Posts: 101

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hello,

Version 9.0.3

When using Product Options/Manage Variants tool a user may have Pricing and/or Weight previously set to "Override" mode for some variants. This is working fine.

However, if you subsequently edit a different parameter of a variant such as adding a "Thumbnail" image while the Pricing & Weight fields are switched off for screen visibility the prior setting of "Override" is ignored & switched back to "Modify" when saving the changes. The numeric values for Price & Weight are re-saved properly, but the mode of "Override" is lost and reset back to "Modify" mode.

Our circumstance is that we have one person managing variant "Pricing" & "Weight" paramaters and a different person managing images for variants. They would not otherwise care to see or be responsible for each others parameters, so they have different "Show Fields to Edit" interests.

Please advise if there is a patch that we could deploy for this.

Thanks!

-Jeff




Wanna join the discussion?! Login to your AbleCommerce Forums forum account. Forums Registration.

shaharyartiwana25816656  
#2 Posted : Tuesday, January 12, 2021 10:43:24 PM(UTC)
shaharyartiwana25816656

Rank: Advanced Member

Groups: Admin, Developers, Registered, HelpDesk, Authorized User
Joined: 10/5/2018(UTC)
Posts: 212

Was thanked: 29 time(s) in 29 post(s)
Hi Jeff,

I am able to reproduce the issue. I have reported the issue.
Thanks for identifying the bug.

I'll look for the fix if I can share this here.

Thanks
shaharyartiwana25816656  
#3 Posted : Tuesday, January 12, 2021 11:11:07 PM(UTC)
shaharyartiwana25816656

Rank: Advanced Member

Groups: Admin, Developers, Registered, HelpDesk, Authorized User
Joined: 10/5/2018(UTC)
Posts: 212

Was thanked: 29 time(s) in 29 post(s)
To Fix,

1- Open file \Website\Areas\Admin\Views\Product\_ListVariants.cshtml
2- Search for
Code:
else
{
    @Html.HiddenFor(m => m.variantListModel[i].Price)
}

3- Replace with
Code:
else
{
    @Html.HiddenFor(m => m.variantListModel[i].Price)
    @Html.HiddenFor(m => m.variantListModel[i].PriceModeId)
}

4- Search for
Code:
else
{
    @Html.HiddenFor(m => m.variantListModel[i].Weight)
}

Replace with
Code:
else
{
    @Html.HiddenFor(m => m.variantListModel[i].Weight)
    @Html.HiddenFor(m => m.variantListModel[i].WeightModeId)
}
jeffr_ca  
#4 Posted : Wednesday, January 13, 2021 11:47:27 AM(UTC)
jeffr_ca

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 1/7/2019(UTC)
Posts: 101

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Fantastic...that appears to be working. I'll keep an eye on it and advise if any other issues.

Thank you!

-Jeff
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.