logo
Welcome to our new AbleCommerce forums. As a guest, you may view the information here. To post to this forum, you must have a registered account with us, either as a new user evaluating AbleCommerce or an existing user of the application. For all questions related to the older version of Gold and earlier, please go to AbleCommerce Gold forum. Please use your AbleCommerce username and password to Login. New Registrations are disabled.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
gdelorey2939345  
#1 Posted : Friday, October 28, 2022 11:07:26 AM(UTC)
gdelorey2939345

Rank: Newbie

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 11/2/2021(UTC)
Posts: 8

Hi there -

We have Braintree payment gateway configured and working well with credit cards and Apple Pay. Unfortunately, we can't get Google Pay to work at all - the payment modal opens but says 'This merchant is not enabled for Google Pay.' Here are things that we've tested/confirmed:

1) The merchant ID is correct
2) Our domain specified in Google Pay account matches our production URL
3) Google Pay is configured and approved by Google to accept payments
4) Submitted support ticket to Google who confirmed the payment profile is correct and should work as intended
5) Tested Google Pay via sandbox Braintree gateway which works. I noticed that even without a merchant ID, it works so I think the sandbox ignores that setting.
6) Confirmed that Google Pay is enabled in Braintree account.

Has anyone else successfully implemented Google Pay via Braintree? Are we missing any steps here?

Thanks,
Greg

Wanna join the discussion?! Login to your AbleCommerce Forums forum account. New Registrations are disabled.

gdelorey2939345  
#2 Posted : Tuesday, November 22, 2022 4:27:18 PM(UTC)
gdelorey2939345

Rank: Newbie

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 11/2/2021(UTC)
Posts: 8

Hi AC -

Any feedback on this?

Thanks,
Greg
Katie S  
#3 Posted : Tuesday, November 22, 2022 4:39:20 PM(UTC)
Katie S

Rank: Advanced Member

Groups: System, Administrators, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 10/29/2018(UTC)
Posts: 345

Thanks: 4 times
Was thanked: 27 time(s) in 26 post(s)
Hi,

I wasn't involved in the final testing of this particular payment method, but I did find some information regarding the error message.

https://developers.googl...ploy/request-prod-access

Can you read this and make sure your account is setup for production access?

If it is, then enable debug logging for the payment gateway and post the results here. Make sure to hide any sensitive or personal information.

Thanks for your support!

Katie
Secure eCommerce Software and Hosting
gdelorey2939345  
#4 Posted : Tuesday, November 22, 2022 4:43:01 PM(UTC)
gdelorey2939345

Rank: Newbie

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 11/2/2021(UTC)
Posts: 8

Hi Katie -

Will test again with debug mode on and report back.

Thanks,
Greg
gdelorey2939345  
#5 Posted : Wednesday, December 14, 2022 5:34:33 PM(UTC)
gdelorey2939345

Rank: Newbie

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 11/2/2021(UTC)
Posts: 8

Katie -

I enabled debugging in the Braintree gateway, however, no errors get logged in either the Braintree.log or app.log file when this payment type fails. The area where we see the merchant ID error is in the pop-up window provided by Google. Has your team had a chance to test this again to see if it's working in the AC environment?

Thanks,
Greg
shaharyar  
#6 Posted : Thursday, December 15, 2022 7:01:13 AM(UTC)
shaharyar

Rank: Advanced Member

Groups: Admin, Developers, Registered, HelpDesk, Authorized User
Joined: 10/5/2018(UTC)
Posts: 666

Thanks: 5 times
Was thanked: 112 time(s) in 111 post(s)
Hi Greg,

I am able to successfully test the Braintree Google Pay in a sandbox environment.
The error seems to point out that the merchant Id is not enabled with google pay. You may need to contact google to ask about this specific issue.

Regards
gdelorey2939345  
#7 Posted : Thursday, December 15, 2022 4:35:49 PM(UTC)
gdelorey2939345

Rank: Newbie

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 11/2/2021(UTC)
Posts: 8

Hi Shaharyar -

When using the Sandbox mode, the payment window operates properly. As soon as we go to production mode, it fails even though Google has reviewed our payments account and confirmed setup is valid. Do you have a production account to test with?

Thanks,
Greg
shaharyar  
#8 Posted : Friday, December 16, 2022 3:19:06 AM(UTC)
shaharyar

Rank: Advanced Member

Groups: Admin, Developers, Registered, HelpDesk, Authorized User
Joined: 10/5/2018(UTC)
Posts: 666

Thanks: 5 times
Was thanked: 112 time(s) in 111 post(s)
Sorry Greg, we do not have a production account.

Just to confirm, you are coordinating with google specifically for Google Pay requests coming from an integration.

This is for sure that the error message is coming from Google. If the issue is other than the account validity then they should be giving the relevant error message.
If they could share any further details on why the payments are failing, then we can try to debug more from our end.

Thanks
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.