logo
Welcome to our new AbleCommerce forums. As a guest, you may view the information here. To post to this forum, you must have a registered account with us, either as a new user evaluating AbleCommerce or an existing user of the application. For all questions related to the older version of Gold and earlier, please go to AbleCommerce Gold forum. Please use your AbleCommerce username and password to Login. New Registrations are disabled.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
jdepoy24549696  
#1 Posted : Thursday, September 8, 2022 2:17:13 PM(UTC)
jdepoy24549696

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered
Joined: 4/17/2019(UTC)
Posts: 78

I have a client on 9.0.2 that has an intermittent issue with ShipStation not synching all of the shipped orders.

All the orders publish to ShipStation as they should.

The orders are not marked shipped in AbleCommerce.

They process the orders in ShipStation but when they try to synch with AbleCommerce only some of the processed orders are marked shipped with the tracking number. Many orders remain unchanged in AbleCommerce. There aren't any errors and it appears as the synch finished.

This started a few weeks ago and was intermittent but now seems more frequent.

Does anyone have any insight on what may be causing this to happen after working correctly for a couple of years?

Thanks

Wanna join the discussion?! Login to your AbleCommerce Forums forum account. New Registrations are disabled.

ray22901031  
#2 Posted : Thursday, September 8, 2022 3:08:18 PM(UTC)
ray22901031

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers
Joined: 2/17/2019(UTC)
Posts: 659

Thanks: 2 times
Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Are the order that are being marked correctly only consist of one package or one shipment?

Of the orders that are being marked correctly, do they only contain one tracking number or multiple tracking numbers?

Does this happen with only a specific carrier?

The integration between Ship-station and Ablecommerce can definitely be improved when it comes to multiple shipments and multiple tracking numbers.

We've had great success so far, but there are issues once in a while.

Although I seriously doubt this has anything to do with your problem, make sure that they're using the latest ship-station connect driver.

-Ray

Katie S  
#3 Posted : Friday, September 9, 2022 11:55:25 AM(UTC)
Katie S

Rank: Advanced Member

Groups: System, Administrators, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 10/29/2018(UTC)
Posts: 320

Thanks: 4 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Good Morning,

I'm not sure about the specific issue you are having, but we fixed one ShipStation issue in 9.0.3 and several more in 9.0.4. To see them all, you can go to help.ablecommerce.com and search on "ShipStation"

Thanks for your support!

Katie
Secure eCommerce Software and Hosting
jdepoy24549696  
#4 Posted : Tuesday, September 13, 2022 12:15:40 PM(UTC)
jdepoy24549696

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered
Joined: 4/17/2019(UTC)
Posts: 78

Katie,
Now I'm seeing the error:
Exception: Thread was being aborted.Stack Trace: at CommerceBuilder.DataExchange.ShipStationExportManager.a(Int32 A_0)

In web.config they have:
Quote:
<httpRuntime targetFramework="4.6.2" maxRequestLength="629145600" executionTimeout="2400" />


They have about 3,000 orders that need to be synched and none are being marked shipped or tracking added.

Katie S  
#5 Posted : Tuesday, September 13, 2022 12:46:45 PM(UTC)
Katie S

Rank: Advanced Member

Groups: System, Administrators, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 10/29/2018(UTC)
Posts: 320

Thanks: 4 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Did you upgrade or is this the 9.0.2 version?
Thanks for your support!

Katie
Secure eCommerce Software and Hosting
jdepoy24549696  
#6 Posted : Tuesday, September 13, 2022 12:53:29 PM(UTC)
jdepoy24549696

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered
Joined: 4/17/2019(UTC)
Posts: 78

This is still the 9.0.2 version.

They are considering an upgrade because of this. But it was working correctly for 2 years and I know there hasn't been a code change. I'm not confident that an upgrade will fix the problem without finding the cause.
Katie S  
#7 Posted : Tuesday, September 13, 2022 1:05:18 PM(UTC)
Katie S

Rank: Advanced Member

Groups: System, Administrators, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 10/29/2018(UTC)
Posts: 320

Thanks: 4 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
Well, if they are trying to update 3000 orders at a time, that makes it extremely difficult to troubleshoot. Maybe they can try smaller batches and try to narrow down the problem.

I do hope that you had a chance to review the change logs and see the issues that were fixed in 9.0.3 and 9.0.4. If there is any particular issue you need more information on, I'd be happy to do that for you.

Fixed in 9.0.4:
[AC9-1225] - Unable to export unpaid shipstation orders
[AC9-1677] - ShipStation Allow to stop an export of orders
[AC9-1676] - ShipStation order marked manully shipped doesn't sync tracking number
[AC9-1673] - Display information with progress bar on Shipstation Sync Order page
[AC9-1668] - ShipStation sync statuses page must show total number of orders
[AC9-1350] - Shipstation: add support for discounted prices so customs forms are accurate

Fixed in 9.0.3:
AC9-1576 ShipStation Order Filter issues with order Id and exporting over 5 at a time
Thanks for your support!

Katie
Secure eCommerce Software and Hosting
jdepoy24549696  
#8 Posted : Tuesday, September 13, 2022 1:09:32 PM(UTC)
jdepoy24549696

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered
Joined: 4/17/2019(UTC)
Posts: 78

Yes, I sent them the change logs. But it doesn't explain why this suddenly stopped working for them.

I don't see a way to process a smaller batch.
Katie S  
#9 Posted : Tuesday, September 13, 2022 1:33:09 PM(UTC)
Katie S

Rank: Advanced Member

Groups: System, Administrators, Developers, Registered, HelpDesk
Joined: 10/29/2018(UTC)
Posts: 320

Thanks: 4 times
Was thanked: 24 time(s) in 23 post(s)
You are right, for the sync process, it doesn't give the option to filter by date or number of orders.

You can try increasing the timeout. That might help, but I'm guessing it's going to take a really long time to sync 3000 orders. You could also try during early AM hours, or at a time when the server isn't busy.

Thanks for your support!

Katie
Secure eCommerce Software and Hosting
jdepoy24549696  
#10 Posted : Tuesday, September 13, 2022 1:38:18 PM(UTC)
jdepoy24549696

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered
Joined: 4/17/2019(UTC)
Posts: 78

Thanks for your input. I think I'm going to go into the DataExchange Controller and limit the number to be processed that way.
jdepoy24549696  
#11 Posted : Thursday, September 22, 2022 7:57:35 PM(UTC)
jdepoy24549696

Rank: Advanced Member

Groups: Authorized User, Developers, Registered
Joined: 4/17/2019(UTC)
Posts: 78

Hi Katie,

I got some information from ShipStation about what they are seeing on their end for sync requests. this is from their tech support:

"Generally valid authentication doesn't get passed along the first time, and then a duplicate request with your authorization is sent, and we respond 200. These timestamps are in Central Time, and they are when we send back our responses. Your requests with/without auth info tend to be received within in a range of about 50 - 400 ms, and each time we're ultimately responding 200.

This is also not unique to just this order. This with/without auth discrepancy is happening for the majority (if not all) of requests coming from this IP address, but ultimately we're responding 200 OK every time.

Is this something you're intending to do? Are you running requests asynchronously, or are you using the response header WWW-Authenticate with the challenge Basic realm="shipstation" to trigger the re-run of the request with your authorization? If the latter, I don't imagine this is a good idea."

Is this something that has been improved since 9.0.2? I can't tell from the change logs.

Thanks
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.